nieuws

Driegangenmenu kost € 27,45 in Nederland

Restaurant

De gemiddelde prijs van een driegangenmenu in Nederlandse restaurants ligt op 27,45 euro. Nederland is hiermee het duurste land van West-Europa. België volgt op de tweede plek met een prijs die 2,50 euro lager ligt dan in Nederland: 24,95. Spanje staat op drie met een gemiddelde prijs van 21,10 euro.

Driegangenmenu kost € 27,45 in Nederland

Deze cijfers zijn afkomstig van het FoodService Instituut Nederland. Nadeel voor de Nederlandse horeca is het lage prijsniveau van de Nederlandse supermarkten. De dagelijkse boodschappen zijn nergens anders in West-Europa zo goedkoop als in ons land. Dit maakt het verschil tussen uit en thuis eten erg groot.

Thuis of uit eten

‘In ons omringende landen is het prijsverschil tussen thuis eten en uit eten gaan een stuk kleiner, zegt Jan-Willem Grievink, directeur van het FoodService Instituut. ‘De afgelopen jaren hebben consumenten in ons land relatief eenvoudig kunnen bezuinigen door vaker boodschappen te doen. Daarmee ben je in Nederland heel goedkoop uit.’

Prijzen driegangenmenu

Nederland voert de ranglijst aan met duurste driegangenmenu: 27,45 euro. Gevolgd door België met 24,95 euro. Spanje staat op drie met 21,10 euro. Groot-Brittannie volgt met 20,47 euro, daarna Frankrijk met 20,30 euro. Duitsland rekent gemiddeld 18,70 euro voor een driegangenmenu.

Reageer op dit artikel