nieuws

Gedwongen naamswijziging Hummingbird Rotterdam

Restaurant

Rolph Hensens en Chantal de Raaf hebben de naam van hun nieuwe restaurant moeten wijzigen. De eetgelegenheid in woontoren De Rotterdam zou in februari openen als The Hummingbird. In Engeland is echter al een patent op die naam, waardoor nu is gekozen voor HMB Restaurant.

Gedwongen naamswijziging Hummingbird Rotterdam

‘Helaas zijn we erachter gekomen dat er patent is op de naam The Hummingbird en dit betekent dat wij de naam niet langer mogen gebruiken’, zo is te lezen op de Facebook-pagina van het restaurant, dat in februari opent in de door Rem Koolhaas ontworpen woontoren De Rotterdam.

Hensens en De Raaf

Exploitanten Rolph Hensens en Chantal de Raaf hebben gekozen voor de naam HMB Restaurant.

HMB is een afkorting van Hummingbird en op die manier hoopt het horecapaar dat hun eetgelegenheid in de volksmond ook zo blijft ‘heten’.

Quartier de Port

Hensens en De Raaf zijn sinds 15 november in het bezit van de sleutel van het pand aan de Holland Amerika Kade en willen de deuren van HMB Restaurant  in februari openen.

Vorig jaar mei maakten ze hun vertrek bekend bij het Rotterdamse hotel-restaurant Quartier du Port.

FRED

Het koppel werkte bovendien vier jaar bij het eveneens in de Maasstad gevestigde tweesterrenrestaurant Fred.

François Geurds en Ivy

Twee Rotterdamse eetgelegenheden gingen HMB Restaurant voor. In juni 2013 veranderde sterchef François Geurds zijn restaurant – gedwongen – van Ivy in FG Restaurant.

Mario Ridder

Een maand later moest ook tweesterrenchef Mario Ridder de naam van zijn tweede restaurant aanpassen. MeetMeat by Mario werd CEO Baas van het Vlees.

Reageer op dit artikel