nieuws

Gelderse gast meest positief over horeca

Restaurant

Gasten uit Gelderland beoordelen de horeca in deze provincie het hoogst, in vergelijking met de rest van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van horecaplatform Foodbrigade over de verschillen in smaak en eetwensen tussen de inwoners van de Nederlandse provincies.

Gelderse gast meest positief over horeca

Gelderse horeca wordt het best beoordeeld door inwoners van deze provincie. Gemiddeld krijgt de Gelderse horeca een rapportcijfer 7,4. De Overijsselnaren geven een 7,3, net als de Noord-Hollanders. Het minst tevreden over lokale horeca zijn inwoners van de provincie Flevoland.
In totaal 1000 Nederlanders werden door Multiscope ondervraagd over dit thema in opdracht van Foodbrigade. Gemiddeld kreeg de Nederlandse horeca een ruime voldoende. Horecagelegenheden werden op verschillende punten beoordeeld, waaronder de bediening.

Etiquette

Opvallend is dat horecagasten uit Limburg veel waarde hechten aan bediening die zich aan de etiquette houdt. Dit was ruim 17 procent terwijl het landelijke gemiddelde negen procent was.
Horecabezoekers uit Overijssel willen vooral dat het bedienend personeel hen kan helpen met de keuze van gerechten. De Groninger zit daar juist weer niet op te wachten, maar wil dat het personeel het verhaal achter de producten goed kan vertellen.

Prijs

Groningers hechten verder een bovengemiddeld veel waarde aan de prijs. Voor bijna een kwart is de prijs doorslaggevend bij de keuze van een restaurant. Zij bepalen vooraf een budget en kiezen op basis daarvan waar zij gaan eten. Drenten zijn volgens het onderzoek het nuchterst. Zij laten hun keuze het minst beïnvloeden door recensies van vrienden, experts of media.

Hoe gaat u om met gasten die geen hulp willen bij hun menukeuze? Praat mee hierover op Connect.

Reageer op dit artikel