nieuws

Lidl-restaurant breekt met Lidl

Restaurant

Budgetrestaurant Dill in Den Haag, beter bekend als het Lidl-restaurant, schrapt de band met de goedkope supermarkt. In plaats daarvan overweegt de betrokken ondernemer in zee te gaan met Albert Heijn.

Lidl-restaurant breekt met Lidl
ANP - Lex van Lieshout

Dat meldt AD/Haagsche Courant. De eerste vestiging van Dill aan het Rabbijn Maarsenplein in Den Haag gaat volgende week open, maar eigenaar Ad Sedubun moet op zoek naar een andere leverancier omdat Lidl het volgens hem onmogelijk maakt om inkopen te doen. Het hoofdkantoor van Lidl zou een afspraak die hij had gemaakt met de bedrijfsleider van Lidl in Oegstgeest terug hebben gedraaid.

Volle winkelwagentjes

Sedubun: ‘Ik zou telkens op dinsdag een bestelling voor de hele week in het magazijn ophalen, ook om te voorkomen dat ik in één keer de hele winkel leegtrek. Nu willen ze ineens dat ik met volle winkelwagentjes in de rij bij de kassa aansluit. Dat gaat gewoon niet, dus laat dan maar zitten.’

Appie of Ladi

De ondernemer, die maaltijden gaat serveren voor €5 is nu op zoek naar een alternatief. ‘Albert Heijn zit hier om de hoek. Misschien doe ik dat wel. De prijzen voor de maaltijden zullen zeker niet stijgen’, zegt hij. Ook de naam van het restaurant staat ter discussie. ‘Misschien gaat er een groot rood kruis door Dill en wordt het Appie. Of Ladi.’

Bekijk hier beelden van het Lidl-restaurant.

Reageer op dit artikel