nieuws

Lucas Rive* naar Les Patrons Cuisiniers

Restaurant

Sterrestaurant Lucas Rive in Hoorn is het nieuwste lid van Les Patrons Cuisiniers. Eigenaren Lucas en Deborah Rive werden maandagavond 20 januari geïnaugureerd tijdens het jaardiner in Eindhoven. Het is de 25e eetgelegenheid die is aangesloten bij de restaurantorganisatie.

Lucas Rive* naar Les Patrons Cuisiniers

Eigenaren Lucas en Deborah Rive werden maandagavond 20 januari geïnaugureerd tijdens het jaardiner, dat plaatsvond bij het eveneens met een Michelinster bekroonde restaurant Avant-Garde/Van Groeninge in Eindhoven.

Cees Helder

De inauguratie werd gedaan door Cees Helder, voorzitter van Les Patrons Cuisiniers. Door de toetreding van Lucas Rive telt de organisatie nu 25 aangesloten restaurants.

De Bokkedoorns

Rive, bij De Bokkedoorns in Overveen liefst 22 jaar in het bezit van twee Michelinsterren, opende vorig jaar juni met zijn vrouw Deborah zijn eigen restaurant aan de Haven in Hoorn.

Michelin

Amper vijf maanden later scoorde hij goed in de culinaire gidsen. Michelin beloonde hem met een ster.

Culinaire gidsen

In de Lekker 500 was het restaurant de hoogste nieuwkomer op plek 22. Ook Grootspraak liet de eetgelegenheid nieuw binnenkomen en in de GaultMillau-gids staan 16 punten achter de naam van het restaurant.

Drie Michelinsterren

Les Patrons Cuisiniers heeft één driesterrenchef in de gelederen. Jacob Jan Boerma, met Kim Veldman eigenaar van De Leest in Vaassen, ontving in november de derde ster van Michelin.

Bekijk hier een fotoreportage van het jaardiner.

Reageer op dit artikel