nieuws

Restaurant start met vroegboekkorting

Restaurant

Bistro Bouillabaisse van Guido Zuidam in Harderwijk start met vroegboekkorting. Gasten die vroeg reserveren kunnen een korting krijgen op het eten tot dertig procent.

Restaurant start met vroegboekkorting

‘In een keurslijf deelnemen aan de diverse eet-weken willen we achter ons laten. Er zijn te veel van die speciale weken; mensen worden overspoeld met mails en reclame. Het idee achter die actieweken, gasten met ons kennis laten maken voor een vriendelijke prijs, willen we echter niet achter ons laten.’

Dit is de reden waarom ondernemer Guido Zuidam van Bouillabaisse start met de vroegboekkorting. Het moment van reserveren bepaalt de hoogte van de korting. Deze is maximaal dertig procent en telt niet op de zaterdagavond. ‘Gasten eten dan gewoon van de kaart en niet een speciaal ingekocht menu.’

Zuidam: ‘Met het succes en de overkill aan actieweken begon ook de toon van de organisaties te veranderen. Bijvoorbeeld in de mailing naar gasten. In plaats van: ‘Kom kennismaken met deze leuke restaurants’ was het nu ‘Kijk eens hoe goedkoop je kunt dineren bij toprestaurants als je via ons boekt’. Hiermee impliciet zeggend: ‘kijk eens hoe duur die restaurants ‘normaal’ zijn.’

Via het reserveringssysteem Seat-Me stelt Bouillabaisse een aantal couverts beschikbaar voor gasten die vroeg reserveren. Bijvoorbeeld reserveren op een woensdag is vanaf de volgende woensdag 10 procent korting op de maaltijd, exclusief consumpties.

in 2012 kwam Bouillabaisse in het nieuws door het initiatief ‘Aan tafel met…’ Gasten kunnen dan in kleine kring dineren met een interessante spreker.

Discussieer mee over dit onderwerp op ons platform Misset Horeca Connect. Goed idee?

Lees hier een blog over variabele prijzen in de horeca.

Reageer op dit artikel