nieuws

Restaurant Week: vaste optie vooraf betalen

Restaurant

Iedereen die in maart 2014 gaat reserveren voor de Restaurant Week kan vooraf online betalen. Ook bij de actieweek Dining with the Stars wordt dit een vaste optie. Gasten hebben nog wel zelf de keuze of ze vooraf betalen of na afloop van het diner.

Restaurant Week: vaste optie vooraf betalen

Het vooraf betalen moet no shows en annuleringen tegen gaan. Een proef bij onder andere restaurant De Compagnon in Amsterdam van Bert van Buschbach leidde tot de gewenste resultaten: geen no shows en nauwelijks nog annuleringen.

Nog niet verplicht

‘Het is nu nog te vroeg om alle gasten te verplichten om vooraf te betalen bij hun reservering. We laten de keuze nog aan hen. Uit proeven blijkt dat het aantal no shows en annuleringen heel sterk afneemt als gasten al betaald hebben. Voordeel voor het restaurant is dat de drankbesteding van gasten die hun menu al hebben betaald sterk toeneemt. Ook bestellen ze veel vaker een extra gang,’ zegt managing director DiningCity, Jeroen van den Brink.

Restaurant Week

DiningCity, organisator van de Restaurant Week en Dining with the Stars, berekent voortaan geen kosten meer voor no shows aan restaurants. De kosten voor het vooraf online betalen zitten verwerkt in de nieuwe tarieven van DiningCity.

Kwart betaald vooraf

Vorig jaar kon tijdens Dining with the stars in juni bij twintig restaurants vooraf worden betaald. Gasten kregen hiervoor wel tien procent korting. ‘In een kwart van de gevallen is daarvan gebruikgemaakt‘, aldus Jeroen van den Brink eerder tegen Misset Horeca.

Reageer op dit artikel