nieuws

SVH Meesterkok Niels van den Berg naar Rungis

Restaurant

SVH Meesterkok Niels van den Berg is vertrokken bij sterrenrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos nabij Gorinchem. Van den Berg is overgestapt naar versleverancier Rungis in Barendrecht.

SVH Meesterkok Niels van den Berg naar Rungis

Van den Berg is per 1 januari begonnen bij Rungis. Hij houdt zich er bezig met communicatie, trends en contacten met afnemers, de horecaondernemers. Rungis levert aardappelen, groenten, fruit, paddenstoelen en kruiden aan de horeca.

Als kok kwam Van den Berg jaren geleden bij De Gieser Wildeman in aanraking met Rungis. ‘Ik ken Rungis als een betrouwbare horecaleverancier met bijzondere producten. Rungis is het voorbeeld hoe mooie producten over het voetlicht worden gebracht. Ik ga me bezighouden met kookdemonstraties, met beurzen, met communicatie zoals website en sociale media, en veel samenwerken met partners’, aldus Van den Berg, die een dag in de week voor zichzelf werkt als initiator van www.kokswereld.nl.

Niels van den Berg werd afgelopen jaar bekroond als SVH Meesterkok. Daarmee was De Gieser Wildeman het enige sterrestaurant in Nederland waar twee SVH Meesterkoks gelijktijdig actief waren in de keuken. René Tichelaar is de andere SVH Meesterkok. Het vertrek van Van den Berg heeft niets te maken met dit feit van twee topkoks in één keuken.

foto: Rungis.nl

Reageer op dit artikel