nieuws

Vrienden van Jacob en Mazie nieuwe leden JRE

Restaurant

De Vrienden van Jacob, het restaurant van chef Alain Alders op Landgoed Duin & Kruidberg, is wederom toegetreden tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Tot en met 2012 was het restaurant ook lid van de club van jeugdige restaurateurs, maar haakte af door een veelheid aan verplichtingen. Mazie uit Den Haag is het tweede nieuwe lid dat zich heeft aangesloten bij de JRE.

Vrienden van Jacob en Mazie nieuwe leden JRE

Op maandag 27 januari werd het restaurant De Vrienden van Jacob wederom geïnaugureerd als lid van de Jeunes Restaurateurs d’Europe. Dit gebeurde in Restaurant ’t Amsterdammertje van chef Andre Gerrits in Loenen aan de Vecht, decor voor de eerste JRE-ledenbijeenkomst van 2014.

Vrienden van Jacob

‘Het is een hele leuke club van jonge restaurateurs. Ik denk dat wij van de Vrienden van Jacob er goed bij passen,’ zegt Alain Alders tijdens de inhuldigingsbijeenkomst tegen Misset Horeca. Alders is weer toegetreden tot de restaurantclub omdat regels en verplichtingen zijn versoepeld. ‘Nu is alleen De Vrienden van Jacob lid van de JRE en niet heel Duin & Kruidberg. Er gelden minder verplichtingen en meer vrijheden.’

Op de vraag waarom Alders niet koos voor een andere club, zegt hij resoluut, ‘mijn hart ligt bij de JRE. Maar er zijn zeker andere goede organisaties. Maar wij willen graag een jonge uitstraling. We willen graag jonger overkomen dan ons pand is.’ Alders hoopt de komende jaren weer veel te kunnen delen met collega’s. ‘Leden van de JRE delen de juiste informatie met elkaar. In onze omgeving zitten diverse andere leden zoals Fris, NL en Bekestein. Maar je bent geen concurrent van elkaar. Als eenling red je het gewoon niet meer in de wereld. Dat past niet meer in deze tijd.’

Mazie

Restaurant Mazie van Koen (40) en Melanie Cramer en chef Takis Panagakis (31) is het tweede nieuwe lid van de JRE. ‘Je wilt als ondernemer niet altijd zelf het wiel uitvinden. Daarom heb ik me aangesloten,’ zegt Koen Cramer. Cramer kende JRE van zijn tijd bij de Beukenhof in Oegstgeest (voormalig JRE-lid) en zijn chef Panagakis heeft bij Rik Jansma in Harderwijk gewerkt, de nieuwe voorzitter van de JRE. Cramer: ‘De JRE heeft een huiswijn-verplichting, een deal met Pommery Champagne en met het water van Pellegrino. Maar wij mogen ook ons Earth Water serveren. Dat past gewoon beter bij ons vanwege onze biologische inslag.’

Reageer op dit artikel