nieuws

Charles Otten start met Charlie’s Burgers & Steaks

Restaurant

Charles Otten is afgelopen weekend in Valkenburg gestart met Charlie’s Burgers & Steaks. Otten runde in Valkenburg samen met zijn partner Kim Boves restaurant Davanti. Daar zijn ze mee gestopt en Charles gaat op dezelfde locatie verder met Charlie’s Burgers & Steaks.

Charles Otten start met Charlie’s Burgers & Steaks

Zaterdag 1 februari is in Valkenburg Charlie’ss Burgers & Steaks geopend van Charles Otten. Restaurant Davanti wat Otten eerst uitbaatte is begin januari gesloten en op dezelfde locatie aan de Berkelstraat is de ondernemer van start gegaan met Charlie’s Burgers & Steaks. Partner Kim Boves is niet meer werkzaam in de horeca en heeft een baan elders. Samen hebben ze twee jonge kinderen.

‘Losser en relaxter’

‘We hebben Davanti bijna vijf jaar gedaan. Super leuk. Het ging goed. Maar de plus stopte en we konden niet meer verder groeien. We waren allebei toe aan iets nieuws. We wilden Davanti verkopen, maar iedereen weet hoe dat in deze tijd gaat in de horeca. Daarom zijn we op dezelfde locatie dit heel nieuwe bedrijf gestart.
Charlie’s Burgers & Steaks is losser, relaxter. Meer mijn ding. Ik sta zelf ook niet meer in de keuken, maar in de bediening. Daar heb ik als ondernemer gewoon meer overzicht en het contact met de gasten vond ik altijd al super leuk.’ In de keuken staat chef Roy te Beek. Beide heren krijgen hulp van acht ambulante krachten. Binnenkort wordt de keuken aangepast en krijgt Otten een nieuw eiland, geleverd door Van Gestel.

Burgers op de kaart

Op de kaart staan hamburgers en steaks. ‘Van goede kwaliteit, informeel geserveerd. Bijvoorbeeld de Classic American voor 9,75 euro. Het rundvlees is van Nederlandse komaf en wordt geleverd door Hanos. Otten gebruikt een eigen kruidenmengels, in twee varianten: regulier en pittig. Het vlees is een mix van diverse rassen. ‘We wilen ons niet beperken tot een ras.’ Otten vervolgt: ‘In de Randstad zie je al steeds meer restaurants die zich specialiseren met een echt goede hamburger. Limburg is daar nu ook aan toe en het kan bij ons vanaf nu.’

Sterrenburger

Elke maand heeft Otten een andere Burger Royal op de kaart van de hand van een sterrenchef. De eerste is volgens recept van Erik van Loo, de stiefvader van Otten. Charles Otten is de zoon van echtgenote Anja van Erik van Loo van Parkheuvel. Zijn burger: gegrild maisbroodje, wagyu vlees, gebakken pancetta, licht pikante piccalilly en augurk van Oos Kesbeke uit Amsterdam.

Burger van Edwin Vinke

Otten heeft al toezegging van Edwin Vinke van De Kromme Watergang, Jarno Eggen van de Groene Lantaarn, Wilco Berends van De Nederlanden, Jef Schuur van Bij Jef en van Valuas om een recept voor een hamburger te leveren.

Charlie’s Burgers & Steaks is in de wintermaanden geopend vanaf 16.00, zaterdag en zondag vanaf 11.00. Dinsdag is – nu nog – sluitingsdag. In het seizoen wordt dit zeven dagen per week vanaf 11. Uur. De keuken is op zaterdagavond actief tot 24.00 uur.

Reageer op dit artikel