nieuws

Horeca in oude Honig-fabriek Nijmegen

Restaurant

In Nijmegen is in een voormalige fabrieksruimte van Honig restaurant Meesterproef geopend. Op het industriële terrein in Nijmegen komen ook nog klimwanden, ateliers en andere kleine bedrijfsunits. Ook een koffiebrander en een kleine bierbrouwerij vestigden zich op het terrein.

Horeca in oude Honig-fabriek Nijmegen

Restaurant De Meesterproef is het tweede bedrijf van Bas Hoebink, hij runt ook De Firma in Nijmegen. Het idee voor zijn nieuwe zaak ontstond in Kopenhagen waar hij een soortgelijk terrein bezocht met horeca, creatieve bedrijfjes en kleine ondernemers. ‘Dat idee sprak me enorm aan en ik ben in mijn eigen omgeving gaan kijken en kwam zo bij de oude Honig fabrieken terecht.’

Het terrein is eigendom van de gemeente Nijmegen en een bouwfonds. Het plan is om er woningen te realiseren, maar dit komt vanwege de crisis niet tot uitvoer. ‘Wij huren het voor acht jaar. Met zo min mogelijk aanpassingen hebben we ons restaurant gerealiseerd. We hebben ongeveer honderd zitplaatsen.’

De keuken van De Meesterproef staat onder leiding van chef Tijmen Bakker. Hij serveert onder meer gestoofde runderwang van de dieren van Jos Bolk, een lokale veehouder. ‘De kaart wisselt regelmatig, maar we doen ons best zo veel mogelijk lokale producten te serveren.’

Het ondernemen op een vrij afgelegen plek spreekt Hoebink enorm aan. ‘De samenwerking met de andere ondernemers is zeer goed. ‘Groepen eten bijvoorbeeld eerst bij ons en gaan dan bier proeven bij de brouwerij Oersoep.’

De Meesterproef is donderdag tot en me zondag geopend voor lunch en diner.

Reageer op dit artikel