nieuws

Koken met kennis thema van 4e Food Professional Day

Restaurant

De vierde editie van de Food Professional Day op 24 maart 2014 in Wageningen staat in het teken van koken met kennis. Driesterrenkok Jonnie Boer geeft een demo over fermentatie en is voedselallergie een item.

Koken met kennis thema van 4e Food Professional Day

Samen met Professor en microbioloog Eddie Smid (Wageningen UR) gaat Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) drie fermentatieprocessen ontleden. Ze duiken in de graan-, kimchi- en kombucha-frementatie.

Daarnaast legt Professor Harry Wichers, expert in voedselallergie, uit wat de Europese allergenenwetgeving die op 12-13-2014 in moet gaan, betekent voor de Nederlandse gastronomie.

Fraude

In aansluiting op het onderwerp voedselallergie, vertelt Professor Saskia van Ruth van RIKILT Wageningen UR over het belang van voedselauthenticiteit. Van Ruth ontwikkelde nieuwe methoden om de authenticiteit van voedingsmiddelen en andere natuurlijke producten te bepalen en fraude te kunnen vaststellen.

Peruaanse keuken

Doel van de Food Professional Day is kennis uitwisselen tussen koks en wetenschappers. Naast lezingen zijn er acht workshops waarin deelnemers zelf aan de slag gaan. Bijvoorbeeld met desembrood bakken, koken met de juiste tomaat, aan de slag met smaken uit de Peruaanse keuken en het bereiden van reegeit en schaap. Koks kunnen actief mee doen.
Toegang
Koks kunnen zich aanmelden voor €185,00 inclusief drankjes, lunch en certificaat van deelname). Wie voor 24 februari 2014 zich aanmeldt, betaalt €125.
De organisatie van de Food Professional Day is in handen van Wageningen UR en Rijn IJssel Vakschool Wageningen. De dag zou in eerste instantie op 30 oktober 2013 plaats vinden maar is nu verschoven naar 24 maart 2014. Locatie is Hotel de Nieuwe Wereld van Rijn IJssel Vakschool Wageningen.

Hoe houdt u uw vakkennis op peil? Praat mee hierover op ons platform Connect.

Reageer op dit artikel