Hofstee in Bladel heeft theesommelier in huis

Hofstee in Bladel heeft theesommelier in huis

Maître-sommelier Björn Cocu van restaurant De Hofstee in Bladel heeft op 12 maart 2014 cum laude het eerste jaar theesommeliertraject aan de International Tea & Coffee Academy afgerond.

Eigenaar Rob van der Veeken van De Hofstee is supertrots op zijn werknemer. In het Eindhovens Dagblad laat hij weten: Door Björns kennis kunnen we ons onderscheiden. Hij is de enige theesommelier die in Brabant werkzaam is.'

Het Brabantse restaurant heeft onder meer een theekaart en Cocu geeft thee-spijsadviezen. Van der Veeken: 'Dan zoeken we bijvoorbeeld welke thee bij het aardse karakter van voorjaarspaddenstoelen past.' Naast gastheer en theesommelier is hij ook barista.

Theemeester
De ambitie van Cocu (26) is om de jongste Theemeester van Nederland te worden. Daartoe moet hij nog twee jaar de opleiding aan de International Tea & Coffee Academy volgen en met goed gevolg afleggen.

Sterrenrestaurants als De Kromme Watergang in Hoofdplaat hebben al enige tijd een theesommelier in huis. Van der Veeken werkte jaren op sterniveau, onder meer als sous-chef van Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht.

Discussieer mee op Connect of de titel theesommelier een beschermde status moet krijgen .