Hoofdrol Bocuse d'Or op Fries Food Festival

Hoofdrol Bocuse d'Or op Fries Food Festival

In De Harmonie in Leeuwarden vindt maandag 21 april de tweede editie plaats van het Fries Food Festival. De Nederlandse Bocuse d'Or-deelnemers Jan Smink, Lars Aukema (commis) en Leendert Klaassens (coach) geven een demonstratie en vertellen over hun deelname aan deze prestigieuze kookwedstrijd.

Het Fries Food Festival wordt georganiseerd door stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden en Buro Amaro. Na een geslaagde aftrap in 2013 vindt de tweede editie plaats op Tweede Paasdag, maandag 21 april.

Jan Smink

Hoofdact is het team dat namens Nederland deelneemt aan de Bocuse d'Or 2014. Chef-kok Jan Smink (Kwartier Noord, Katlijk), commis Lars Aukema (De Librije, Zwolle) en coach Leendert Klaassens.

Het trio geeft een demonstratie en vertelt over de deelname aan de Europese wedstrijd, die in mei plaatsvindt in het Zweedse Stockholm.

Varkens en oesters

Verder op het programma varkensboer Jaap Frerichs, die onderwijst over 'de onbekende wetenswaardigheden over het varken en de varkenshouderij', en Jan en Barbara Geertsema van De Goede Vissers (geschiedenis van de Japanse oester op het Wad).

Daarnaast aandacht voor Friese tuinen en Wijn voor Dummies, en is er een paviljoen met Friese dranken. Kijk voor meer informatie en kaarten op de website Friesfoodfestival.com.