Primeur: restaurant Jamie Oliver op cruiseschip

Primeur: restaurant Jamie Oliver op cruiseschip

Royal Caribbean International opent in november 2014 het eerste restaurant op zee van chef-kok Jamie Oliver. De Britse kok gaat een van zijn succesformules, Jamie's Italian, voeren op het cruiseschip.

Jamie's Italian is één van de meest succesvolle restaurants van de chef-kok en staat bekend om haar hoge kwaliteit in voedsel en service, laat de organisatie weten. Hier worden smaakvolle, simpele Italiaanse gerechten gemaakt met alleen verse ingrediënten.

Oliver laat weten enthousiast te zijn om samen te werken met Royal Caribbean. 'Het is een rederij die steeds weer haar grenzen verlegd. Het is geweldig om bij hen mijn eerste restaurant op zee te mogen openen', aldus Oliver.

Jamie's Italian past prima in de nieuwe 'Dynamic Dining visie' van de rederij, zo laat de rederijk weten. 'Dynamic Dining' is een nieuwe culinaire belevenis die gasten aan boord van de 'Quantum of the Seas' en de 'Anthem of the Seas®' een keuze biedt uit achttien verschillende restaurantconcepten. In plaats van dat de cruisegasten 's avonds naar het hoofdrestaurant gaan, kunnen ze nu uit vijf verschillende restaurants kiezen. Met behulp van een nieuw reserveringssysteem kunnen ze zelf beslissen waar, wanneer en met wie ze willen dineren.

'Dynamic Dining' vervangt de traditionele dinerzaal door vijf individuele restaurants. Elk met eigen kenmerken en een eigen keuken. Hierdoor kunnen gasten iedere avond van hun cruise een nieuwe dinerbelevenis ervaren. De Dynamic Dining restaurants zijn:

  • American Icon Grill, klassiek Amerikaanse keuken waarbij oude favoriete Amerikaanse gerechten gecombineerd worden tot een veelzijdig menu;
  • Chic, waar de hoogtepunten van eigentijdse keuken en de meest verse producten gezamenlijk een modern pallet van maaltijden vormen;
  • Silk, een levendige en exotische ervaring waarbij u de smaken en kruiden van de Aziatische keuken terug vindt in de gerechten;
  • The Grande, een knipoog naar de ouderwetse, klassieke Europese cruise schepen. Gasten kunnen genieten van tijdloze gerechten in een iedere avond formele omgeving;
  • Coastal Kitchen, een diner concept exclusief voor suite gasten. Mediterrane invloeden gecombineerd met de fantastische Californische keuken.