Paul van de Bunt overleden

Paul van de Bunt overleden

Paul van de Bunt van tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg is afgelopen nacht plotseling overleden. Dat is zojuist tegenover Misset Horeca bevestigd door zijn vrouw Sandra van der Bunt. Over de doodsoorzaak is niets bekend.

Van de Bunt is sinds 1988 eigenaar van restaurant De Leuf in Zuid-Limburg, dat hij samen met zijn vrouw Sandra runt. De Leuf kreeg in 1996 een eerste Michelinster en in 2007 een tweede. Paul van de Bunt is in maart 61 jaar geworden.

In oktober werd Van de Bunt door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Voordat hij bekend werd met De Leuf runde Van de Bunt van 1977 tot 1988 restaurant Le Chat Noir in Haarlem. In 1985 opende hij een tweede zaak; De Eetkamer in Haarlem. In 1988 verkocht hij deze zaken om in Limburg De Leuf te starten.

Jelle van Gangelen

Het restaurant van Paul van de Bunt is aangesloten bij de Alliance Gastronomique. Voorzitter Jelle van Gangelen heeft net middels een belronde de leden ingelicht over het overlijden van hun collega. 'Iedereen is er stil van. Die man stond zo bruisend in het leven. Hij was voor ons een actief en enthousiast lid. Trouw, geïnteresseerd in collega's, een man met soms een grote mond, maar een klein hartje. Wat een gemis is dit, voor zijn gezin, zijn vrienden en familie, maar ook voor culinair Nederland. Heel onwerkelijk. Van de Bunt zat nog vol plannen. Sommige mensen zijn op zijn leeftijd al met hun pensioen bezig. Hij niet. Hij had nog zo veel ideeën. Ik ben er stil van...'

Jonnie Boer

Jonnie Boer van De Librije reageert geschokt op het overlijden van Van de Bunt. 'Thérèse en ik zijn er naar van. Zijn zoon werkt bij ons en is vanochtend gebeld. Mijn souschef is nu met hem onderweg naar Limburg. Man, wat een schok. Je werkt je de pleuris en dan dit. Paul was een vrolijk mens, altijd positief. Een super goede collega van de Alliance. Een man waar je een lekker bak bier mee kon zuipen. Dit nieuws hakt er flink in', aldus Boer.

Hans van Wolde
'Buurman' Hans van Wolde van Beluga in Maastricht is stil van het nieuws. 'Wat moet ik zeggen? Ik heb Sandra zojuist aan de telefoon gehad en al mijn hulp aangeboden. Ze heeft me gevraagd om gerechtjes te maken voor de crematie. Vorige week zijn ze hier nog wezen eten. Ik heb er geen woorden voor. Dit is onwaarschijnlijk. Dit verschrikkelijke nieuws doet je beseffen dat de uitspraak 'leef de dag' heel belangrijk is', aldus Van Wolde.

Petro Kools

Petro Kools van DaVinci in Maasbracht is net als zijn collega's stil. 'Kippenvel. Margo en ik zitten verslagen aan tafel. Een groot verlies. Het zal stil worden hier in het zuiden. Als westerling was hij recht voor z'n raap. Had z'n reactie altijd klaar. Soms was hij voor de mensen hier uit de regio iets te direct, maar wij hebben hem leren kennen als een aimabel man die hield van gezelligheid. De Leuf en Da Vinci hebben veel hetzelfde meegemaakt. Eén ster, twee sterren, Chef van het Jaar... We hebben hem twee weken geleden nog gezien. Het is onwerkelijk....'
Kools vervolgt: 'Van de Bunt was echt een vechter; hij refereert ook aan zijn verleden als boxer in zijn voorwoord in het boek Reis naar de Sterren. Hij wist alles, was overal geweest. Hij genoot van het leven. Maar het "schoffie" is heengegaan... Margo en ik gaan de mooie herinneringen koesteren.'