nieuws

Richard Ekkebus: ‘Goede positie is megamotivatie

Restaurant

De goede positie is een megamotivatie om Amber Restaurant in Hongkong nog verder te finetunen.’ De Nederlandse tweesterrenchef Richard Ekkebus laat in een reactie aan Misset Horeca weten ‘super tevreden’ te zijn met de stijging van twaalf plaatsen in de maandag 28 april gepresenteerde World’s 50 Best Restaurants-lijst voor 2014.

Richard Ekkebus: ‘Goede positie is megamotivatie

‘We zijn natuurlijk super tevreden met de mooie stijging van twaalf plaatsen in de World’s 50 Best Restaurants‘, aldus Richard Ekkebus over de lijst van Restaurant Magazine die maandag 28 april in Londen werd gepresenteerd.

Amber Restaurant

Amber Restaurant huisvest in hotel The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong en Ekkebus is er actief als director of culinary operations and food & beverage.

Nederlander in buitenlandse dienst

De Nederlander in buitenlandse dienst laat aan Misset Horeca weten dat de goede positie ‘zeker een megamotivatie voor ons allen is om nog verder te finetunen’.

‘Een restaurant is ‘work in progress’ en het kan altijd beter, mooier en verfijnder’, aldus Ekkebus.

Plek in top 50 belangrijkste

Hij vervolgt: ‘Mijn visie blijft dat de notering in de top 50 het allerbelangrijkste is, maar een goede positie in die lijst zorgt voor een extra feel good-factor. Het is het resultaat van het hele team, dat altijd op zoek is naar verfijning van de totaalbeleving in Amber.’

World’s 50 Best

In de lijst van 2014 staat Amber Restaurant op plaats 24, een stijging van liefst twaalf plekken. Ekkebus is daarmee de best genoteerde Nederlander in de lijst.

De Librije

Jonnie en Thérèse Boer zijn met De Librije in Zwolle de hoogste ‘re-entry’, het driesterrenrestaurant klom van plek 57 naar plaats 29.

Reageer op dit artikel