nieuws

Thuisbezorgd.nl: 20 euro per bestelling

Restaurant

Ruim vijfduizend restaurants in Nederland hebben zich aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. De gemiddelde besteding per bestelling is 20 euro; 10 procent van het bestelbedrag is voor Thuisbezorgd.nl. Nederland is met drie miljoen bestellingen per maand een koploper in Europa.

Thuisbezorgd.nl: 20 euro per bestelling

Dit zegt oprichter van Thuisbezorgd.nl Jitse Groen tegen Misset Horeca. ‘Tien jaar geleden deden we alleen pizza en kebab. De laatste jaren is daar een golf aan Chinese restaurants bijgekomen. Maar één op de twee bestellingen is nog altijd een pizza.’

Nederland hoger dan Duitsland

In Nederland ligt de gemiddelde besteding per order op 20 euro. Hoger dan in Duitsland, waar het gemiddelde bedrag twee tot drie euro lager ligt. In Frankrijk en Zwitserland gaat de gemiddelde besteding richting de 30 euro. Als we kijken naar het aantal bestellingen, dan doet Nederland het heel goed. Alleen in Groot-Brittannië en Duitsland wordt meer besteld. Maar die landen zijn ook veel groter. Nederland is het derde bezorgland van Europa. Op maandbasis gaat het al gauw om zo’n 3 miljoen bestellingen in ons land.’

Mobiel bestellen

Groen merkt dat steeds meer bestellingen via mobiel internet binnenkomen. ‘In januari werd 43 procent van onze bestellingen via app, mobiele site of tablet geplaatst. Dat percentage mobiele bestellingen zal in de toekomst verder toenemen. In Oostenrijk ligt dit percentage trouwens op 50 procent. Maar daar wordt het spel vooral in Wenen gespeeld, een grote stad met veel technologie en mobieltjes.’

Meer over Thuisbezorgd.nl in Misset Horeca 9. Onder meer over de kosten voor ondernemers en het thuisbezorgen van alcohol.

Reageer op dit artikel