Tramrestaurant Den Haag 24 april geopend

Tramrestaurant Den Haag 24 april geopend

Tramrestaurant Hoftrammm staat vanaf 24 april op de rails. Die dag wordt het eerste Nederlandse rijdende restaurant in een tram, waar Pierre Wind aan de slag gaat als executive chef, officieel geopend door de Haagse wethouder Kool.

Initiatiefnemer Bobby van Galen (34) deed het idee van het rijdende restaurant in een tram op tijdens een wereldreis, die hij maakte met zijn partner. Drie jaar later heeft hij werkelijkheid gemaakt van 'zijn droom'.

Crowdfunding

Van Galen financierde Hoftrammm door middel van een crowdfundingactie: 177 investeerders hebben dit plan gesteund.

Het plan kon worden gerealiseerd, doordat trammaatschappij HTM - dat dit jaar het 150-jarig bestaan viert - medewerking verleende.

Rijden

Op Moederdag, zondag 11 mei, gaat de tram voor het eerst rijden. 'In samenspraak met de gemeente Den Haag is als opstaplocatie gekozen voor de omgeving van de Grote Kerk in het centrum van de stad', aldus Van Galen.

Pierre Wind

Pierre Wind krijgt als executive chef de leiding over de keuken. De tv-kok keert na achttien jaar terug achter het fornuis. Hij werd door Van Galen benaderd voor die functie.