nieuws

Amerikaanse onderzoekers: ‘Duur menu smaakt beter

Restaurant

De prijs van een menu is van grote invloed op de beoordeling van het eten en het restaurant. Die conclusie trekken Amerikaanse onderzoekers aan de hand van een onderzoek onder 139 mensen. Een duur menu smaakt beter.

Amerikaanse onderzoekers: ‘Duur menu smaakt beter

‘Een duur menu doet niet meer eten, maar wel meer smaken’, zo schrijft het Belgische De Redactie op de website. Het artikel is geschreven op basis van een onderzoek(je) van Amerikaanse wetenschappers, gepubliceerd door The Huffington Post.

All you can eat

Voor de test werden 139 mensen uitgenodigd voor een all you can eat-buffet in een chic Italiaans restaurant, aldus De Redactie.

Iedereen kreeg hetzelfde eten en dezelfde hoeveelheden, alleen verschilde de prijs.

Hogere score

De ene helft van de groep betaalde 4 dollar, de rest het dubbele. De laatste groep beoordeelde het eten met een score die gemiddeld ongeveer 11 procent hoger lag dan het gemiddelde cijfer van de mensen die 4 dollar betaalden, aldus het artikel.

Beoordeling eten en restaurant

De Redactie citeert een van de onderzoekers. ‘Het eten dat je wordt aangeboden, eet je sowieso op. De prijs van het menu heeft echter een grote invloed op je beoordeling van het eten en het restaurant.’

Reageer op dit artikel