nieuws

Belgische rechter: Topkok drukte geld achterover

Restaurant

De rechter in België heeft topkok Danny Horseele schuldig bevonden van het achterover drukken van 700.000 euro. De 60-jarige Horseele mag voorlopig wel blijven werken bij zijn huidige werkgever, voetbalclub AA Gent waar hij in dienst is als kok van het stadionrestaurant Ghelamco Arena.

Belgische rechter: Topkok drukte geld achterover

Horseele zou 700.000 euro achterover hebben gedrukt bij zijn inmiddels failliet restaurant ’t Molentje in Zeebrugge, meldt Nieuwsblad.be. Door financiële problemen in het restaurant zou hij in 2004 een kapitaalinjectie hebben gekregen van zakenlieden. Deze zakenlieden ontdekten gaten in de boekhouding en zagen hun geld niet meer terug.

De rechter heeft Horseele schuldig bevonden van het onrechtmatig en op grote schaal aanwenden van gelden die toekwamen aan een NV. Naast dertig maanden celstraf met uitstel kreeg de topkok ook 55.000 euro boete en mag hij vijf jaar geen restaurant meer runnen. Daarnaast moet hij nog zo’n 800.000 euro terugbetalen aan curatoren van de bewuste NV.

Inmiddels werkt Horseele al weer enige tijd in loondienst bij AA Gent, waar hij in de keuken van restaurant Ghelamco Arena werkt. Daar kan hij voorlopig blijven werken, zo laat zijn huidige werkgever weten.

Reageer op dit artikel