nieuws

IDRW haalt €35.000 op voor kinderziekenhuis

Restaurant

Het Rotterdamse restaurant In Den RustWat (IDRW) heeft met een goede doelendiner €35.000 opgehaald voor het Sophia Kinderziekenhuis. Het diner was een samenwerking met EuroCollege Hogesschool.

IDRW haalt €35.000 op voor kinderziekenhuis

Zo’n vijftig gasten schoven aan op 27 april voor het goede doel en betaalden €175 per persoon voor het diner. De leveranciers van IDRW hadden de producten gesponsord, waardoor dit bedrag volledig ten goede kwam aan het ziekenhuis, dat dit jaar 150 jaar bestaat.

Eigenaar en chef-kok Marcel van Zomeren van IDRW is enthousiast over de avond: ‘het was een waanzinnige energieke dag met fantastisch mooie mensen die allemaal bij elkaar waren voor een doel, de verjaardag van Sophia.’

Veiling

Studenten van het EuroCollege hadden verschillende acties op touw gezet om extra geld op te halen. Zo hebben zij stroopwafels verkocht en een kaartenactie opgezet. Tijdens het diner vond er een veiling en een loterij plaats.

Emmy el Sanchez, bekend van de Voice Kids, verzorgde een optreden. Ook chef-kok Herman den Blijker was aanwezig om zichzelf, samen met Marcel van Zomeren, te veilen voor een mooi bedrag.

Opbrengst

Met alle  inzamelacties werd uiteindelijk €35.000 opgehaald. Deze opbrengst is volledig gedoneerd aan de Stichting Vrienden van het Sophia.

Het Sophia Kinderziekenhuis bestaat dit jaar 150 jaar en is onderdeel van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. De Stichting Vrienden van het Sophia zorgt ervoor dat er op allerlei manieren geld wordt ingezameld.

Reageer op dit artikel