nieuws

Inschrijven voor Prix Taittinger

Restaurant

Chefs kunnen zich weer inschrijven voor de Prix Taittinger. Deze internationale vakwedstrijd vond in 1967 voor het eerst plaats; slechts drie keer ging de beker naar Nederland. De laatste keer in 2011 toen Lars van Galen won. De Benelux-finale is dit jaar op 22 oktober in Brussel.

Inschrijven voor Prix Taittinger

De Prix Taittinger wordt dit jaar voor de 48e keer gehouden. De Nederlander Jean-Jacques Menanteau zit in de organisatie en in de jury. Vorig jaar won  Emiel Kwekkeboom de Benelux-finale, deze vond in Nederland plaats, op de SS Rotterdam.

De internationale beker ging tot nu toe drie keer naar Nederland:
1986 – Surjahadi Djajapermana, Hilton de Schiphol, Amsterdam
2006 – Charly de Wijs, Restaurant Kastanjehof, Lage Vuursche
2011 – Lars Van Galen, De Bloemenbeek, De Lutte

De eisen die aan kandidaten worgen gesteld: de chefs moeten tussen de 24 en 39 jaar zijn met minimaal vijf jaar beroepservaring en werkzaam in een restaurant. De inschrijftermijn sluit op 22 augustus.

Het thema van dit jaar: Canards croisés, uitgebeend en gevuld, en rosé geserveerd + 2 garnituren : 1 verplicht op basis van champignons en 1 (vrije keuze) naar eigen inzicht, + rode wijn saus (apart geserveerd in sauskom) Opgediend op een rechthoekige schaal van (ongeveer) 40X60 cm.

Tijdens de internationale finale strijden deelnemers uit Frankrijk, Japen, Zwitserland, België/Luxemburg/Nederland, Zweden/Noorwegen/Finland tegen elkaar.

Reageer op dit artikel