nieuws

Koks geven mening over doden van kreeften

Restaurant

Nederlandse koks zijn niet te spreken over de Belgische tv-kok Piet Huysentruyt die op televisie een kreeft levend doorsneed en de poten eraf brak, en vervolgens de nog bewegende kreeftenpoten op de barbecue legde. Toppers als Erik van Loo, Joop Braakhekke en Angelique Schmeinck gaven hun mening op de kreeftendiscussie op Misset Horeca Connect.

Koks geven mening over doden van kreeften

Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam is stelling: ‘Ten aller tijden de kreeft eerst doden. Daarna zijn alle mogelijke bereidingen toe te passen. Je snijdt toch ook niet een stuk vlees uit een levende koe’, aldus Van Loo.

Horecadocent Theo van Rensch laat weten dat op het ROC van Amsterdam veel aandacht wordt besteed aan het respectvol omgaan met dieren. ‘Wij leren onze leerlingen altijd eerst zo snel mogelijk de kreeft met een snelle beweging door de kop te splijten. Zoals de Belgische kok het doet is puur onnodig en ook niet goed voor de structuur van het vlees na bereiding’.

De bekende visleverancier Eric van As stelt dat het volstrekt onnodig en respectloos is om een kreeft op de manier te doden zoals de Belgische kok dat op tv deed. ‘Je kunt je voorstellen dat dit zelfs een negatieve invloed heeft op de structuur van het vlees’, aldus Van As.

De meningen van de koks zijn terug te lezen op Misset Horeca Connect, ons nieuwe discussieplatform voor horecaprofessionals. Ook een mening over het doden van kreeften? Ga dan naar Misset Horeca Connect en geef uw mening over dit onderwerp.

Reageer op dit artikel