nieuws

Massimo Bottura opent restaurant in Istanbul

Restaurant

De Italiaanse topkok Massimo Bottura, die in september een van de deelnemers is van Chefs Revolution in Zwolle, opent een restaurant in Turkije. De eigenaar van driesterrenrestaurant Osteria Francescana in Italië start een restaurant in Istanbul.

Massimo Bottura opent restaurant in Istanbul

Het restaurant krijgt de naam ‘Ristorante Italia di Massimo Bottura’ en opent 27 mei de deuren in Eataly Istanbul. Het restaurant wordt de derde zaak voor Bottura, die vooral internationale bekendheid geniet met zijn driesterrenzaak nabij Modena. In het nieuwe restaurant in Istanbul worden klassieke Italiaanse gerechten geserveerd. Het restaurant biedt ruimte aan 88 gasten.

Massimo Bottura behoort al jaren tot de beste koks ter wereld. In de jongste World’s 50 Best Restaurants van San Pellegrino staat Osteria genoteerd op plaats drie. In september komt Bottura naar Nederland waar hij een van de internationale topchefs is bij Chefs Revolution, het culinaire congres van Jonnie en Thérèse Boer.

Reageer op dit artikel