nieuws

Michelingids voor Brazilië in 2015

Restaurant

Michelin komt met een rode gids voor Brazilië. In maart 2015 moet de eerste Michelingids voor Brazilië uitkomen. Volgens Michelinbaas Michael Ellis wordt er in de miljoenensteden Sao Paolo en Rio de Janeiro op hoog niveau gekookt.

Michelingids voor Brazilië in 2015

Volgens Ellis telt Brazilië veel creatieve koks die op hoog niveau koken. ‘Brazilië is ook een aantrekkelijk land geworden voor buitenlandse koks om naartoe te reizen en de producten uit het Zuid-Amerikaanse land te ontdekken. Rio de Janeiro en Sao Paulo behoren vandaag de dag tot ’s werelds leidende fine dining gebieden’, aldus Ellis.

De aankondiging van de gids is op een moment waarop de wereld kijkt naar Brazilië. Over enkele weken begint het WK Voetbal in het Zuid-Amerikaanse land. In 2016 vindt de Olympische Zomerspelen plaats in Rio de Janeiro. Dan is de gids inmiddels een jaar uit.

Reageer op dit artikel