nieuws

Nederland wil Europese finale Bocuse d’Or

Restaurant

Bocuse d’Or Nederland onderzoekt de mogelijkheid de Europese finale van de prestigieuze kookstrijd naar ons land te halen. Het bestuur heeft daarover oriënterende gesprekken gevoerd in Stockholm, waar eerder deze maand de Bocuse d’Or Europe 2014 plaatsvond.

Nederland wil Europese finale Bocuse d’Or

De ambities van het bestuur van Bocuse d’Or Nederland worden gemeld op de eigen website. ‘Het zou mooi zijn als we de Bocuse d’Or Europe in Nederland zouden kunnen organiseren‘, aldus vice-voorzitter André van Doorn van Kasteel Heemstede in Houten.

Kandidaat stellen

Van Doorn vervolgt: ‘In Stockholm en Lyon hebben we alvast informatie verzameld, dan weten we wat er nodig is om ons kandidaat te kunnen stellen. We zullen er in elk geval voor moeten samenwerken met andere organisaties.’

Evenement veel voordelen

Het Nederlandse bestuur voerde in Stockholm, waar eerder deze maand de Europese finale voor 2014 plaatsvond, de eerste, oriënterende gesprekken over de mogelijkheden. De ervaringen in andere landen laten volgens haar zien dat het evenement veel voordelen kan brengen.

Internationaal op de kaart zetten

‘Bij Bocuse d’Or Nederland zijn we ervan overtuigd dat we als Nederland heel veel te bieden hebben en ons land internationaal op de kaart kunnen zetten. We gaan kijken wat er voor nodig is, het zou geweldig zijn.’

Jan Smink en Lars Aukema

Tijdens de Europese finale in Stockholm kwalificeerde het Nederlandse team zich voor de wereldfinale, die in januari 2015 plaatsvindt in Lyon.

Chef-kok Jan Simon en zijn commis Lars Aukema eindigden op plek 11, een positie bij de eerste twaalf was noodzakelijk om naar Frankrijk te mogen afreizen.

Bekijk hier de wedstrijdgerechten van het Nederlandse duo.

Reageer op dit artikel