nieuws

Redzepi, Achatz en Ekkebus naar Chefs Revolution

Restaurant

De internationale topkoks René Redzepi, Grant Achatz, Quique Dacosta, Richard Ekkebus en Björn Frantzén komen naar Chefs Revolution in Zwolle later dit jaar. Dat hebben Jonnie en Thérèse Boer zojuist bekendgemaakt. Eerder werd bekend dat Massimo Bottura naar Zwolle komt.

Redzepi, Achatz en Ekkebus naar Chefs Revolution

Op zondag 14 en maandag 15 september 2014 vindt de tweede editie plaats van ‘Chefs (R)Evolution’, het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival, in en rondom Librije’s Hotel en Theater De Spiegel te Zwolle. Deze wordt georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer van Restaurant De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl.

 

Gedurende dit culinaire festival maken internationale topchefs hun opwachting, waaronder René Redzepi van Noma, de nummer 1 in de ranglijst van de beste restaurants ter wereld.

 

De internationale topchefs die een kookdemonstratie tijdens Chefs (R)Evolution gaan verzorgen, zijn:

René Redzepi**
Noma, Denemarken – Nr. 1 World’s 50 Best Restaurants


Massimo Bottura***
Osteria Francescana, Italië – Nr. 3 World’s 50 Best Restaurants

 

Grant Achatz***
Restaurant Alinea, Amerika – Nr. 9 World’s 50 Best Restaurants

 

Björn Frantzén**
Restaurant Frantzén, Zweden – Nr. 23 World’s 50 Best Restaurants

 

Richard Ekkebus**
Amber, Hong Kong – Nr. 24 World’s 50 Best Restaurants

 

Jonnie & Thérèse Boer***
Restaurant De Librije, Nederland – Nr. 29 World’s 50 Best Restaurants

 

Quique Dacosta***
Quique Dacosta, Spanje – Nr. 41 World’s 50 Best Restaurants

 

Tim Raue**
Restaurant Tim Raue, Duitsland – Nr. 76 Top 100 Restaurants

 

Dave Beran

Restaurant Next, Amerika – Demonstratie met Grant Achatz

 

Tijdens de kookdemonstraties van Chefs (R)Evolution op zondag 14 en maandag 15 september  presenteren deze internationale sterrenchefs hun keuken en persoonlijke kwaliteiten. Dagelijks betreden vijf chefs het grote podium waar ze de gasten met interactieve demonstraties zullen verwonderen en inspireren. De presentatie is in handen van Hans Steenbergen, trendwatcher/hoofdredacteur van Food Inspiration. In de aankomende periode worden er nog twee chefs aan de lijst toegevoegd.

 

Kaarten voor de kookdemonstraties zijn te bestellen via www.chefsrevolution.com en Theater De Spiegel. De toegangskaarten kosten € 49,95 per persoon per dag en € 79,95 per persoon voor beide dagen. De BOERenmarkt XL is gratis toegankelijk.

 

Chefs (R)Evolution 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdpartners Alliance Gastronomique, Bacchantes, Big Green Egg, Buscaglione Espresso, Hanos, Koninklijke Euroma, Lindenhoff, Miele Nederland, Schmidt Zeevis, VanDrie Group, Wensink Mercedes-Benz, Zwolle Marketing en Vechtdal Marketing.

Reageer op dit artikel