nieuws

Airbnb draait pilot met huiskamerrestaurants

Restaurant

Airbnb wil na de logiesmarkt zich nu ook gaan richten op de restaurantsector. In San Francisco voert het een test uit met huiskamers om ze om te vormen tot een restaurant waar gasten voor een klein bedrag een menu kunnen nuttigen.

Airbnb draait pilot met huiskamerrestaurants

Huiskamerrestaurants zijn op zich niet nieuw, maar Airbnb probeert een brug te slaan tussen het slapen bij particulieren in een vreemde stad en daar, tegen een kleine extra vergoeding, ook te blijven eten.

Airbnb denkt dat de nieuwe dienst vooral interessant is voor reizigers met een kleine portemonnee. Die bezoeken, zo redeneert Airbnb, veelal de goedkope pizzeria’s en laten vaak restaurants links liggen. Eten voor een klein bedrag bij een amateurkok thuis, past volgens Airbnb prima in het idee om zo veel mogelijk van culturen te genieten wanneer reizigers in het buitenland verblijven.

De pilot beperkt zich voorlopig tot San Francisco, de thuisbasis van het snelgroeiende platform Airbnb. Aannemelijk is dat bij succes het concept snel uitgerold wordt over andere steden.

Reageer op dit artikel