nieuws

Alpe d’HuZes: Dick Middelweerd en Ron Blaauw 7 keer naar top

Restaurant

De tweesterrenkoks Dick Middelweerd en Ron Blaauw hebben gezamenlijk tijdens het wielrenevenement Alpe d’HuZes zeven keer de top bereik van de fameuze fietsberg Alpe d’Huez. Middelweerd was goed voor vijf beklimmingen tijdens het goede doel om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Alpe d’HuZes: Dick Middelweerd en Ron Blaauw 7 keer naar top

Dick Middelweerd begon donderdagochtend om half vijf aan zijn eerste beklimming. Na 1 uur en 21 minuten was hij op de top van de Alpenberg. De tweede beklimming deed hij in 1 uur en 36 minuten. De derde in 1 uur en 39 minuten, gevolgd door een beklimming van 1 uur en 52 minuten. Over de vijfde en laatste beklimming deed de eigenaar van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre 2 uur en 18 minuten.

Teamgenoot Ron Blaauw, die ook uitkwam voor team ‘Gastro d’Huzes’ startte om half zeven aan zijn Alpe d’HuZes. Na 2 uur en 11 minuten was de Amsterdamse topkok boven op de col. Na een pauze van zes uur stapte hij ’s middag om kwart voor drie weer op de fiets om na een klim van tweeënhalf uur om kwart over vijf boven te zijn.

Voor zowel Middelweer als Blaauw was het niet de eerste keer dat ze deelnamen aan Alpe d’HuZes.

Reageer op dit artikel