nieuws

Bourgogne-oogst bedreigd door hagelstorm

Restaurant

Een zware hagelstorm heeft dit weekeinde een deel van de oogst van wijnboeren in de Franse Bourgogne verwoest. Dat berichtten Franse media zondag.

Bourgogne-oogst bedreigd door hagelstorm

Volgens de eerste berichten is 40 tot 80 procent van de wijnoogst in de oostelijke regio Côte de Beaune kapot. Daar worden onder meer de prestigieuze Santenay-, Meursault-, Volnay-, Pommard- en Beaune-wijnen gemaakt. ‘Een echte catastrofe’, liet woordvoerder Jean-Louis Moissenet van de Pommard-wijnboeren weten op de Franse radio.

‘Wat een schade! Een regelrechte ramp …’ schrijft wijnhuis Domaine Chicotot in Nuits Saint Georges bij foto’s van beschadigde wijnranken en druiven op hun Facebook-pagina.

Ook in de twee voorgaande zomers werd de regio al zwaar getroffen door hagel. In het gebied moesten zaterdag ook festivals en andere evenementen tijdelijk worden stilgelegd. Ook in het zuidwesten van Frankrijk was het slecht weer.

Reageer op dit artikel