nieuws

Internetpioniers werken aan reserveringssite voor restaurants

Restaurant

De kans is aannemelijk dat later dit jaar een grote restaurantboekingssite wordt gelanceerd in de VS. De succesvolle internetpioniers Garrett Camp van Uber en Naveen Selvadurai van Foursquare zijn in het geheim bezig met de bouw van een reserveringssite voor restaurants.

Internetpioniers werken aan reserveringssite voor restaurants

De nieuwe tool gaat naar alle waarschijnlijkheid Reserve heten en wordt binnenkort getest in New York. De initiatiefnemers zelf laten nog weinig los over de nieuwe reserveringssite. Af en toe worden via blogs, Facebook of Twitter wat gegevens naar buiten gebracht.

Feit is dat er, zeker in de Verenigde Staten, de laatste weken veel te doen is over reserveringssite voor restaurants. Vorige week maakte Priceline, het moederbedrijf achter Booking.com, bekend dat het OpenTable overneemt. Met de deal is een bedrag gemoeid van 1,9 miljard euro.

Camp, die met taxitool Uber bekend werd, heeft inmiddels 50 miljoen dollar binnengehaald om ‘het project’ te financieren. Opvallend is dat internetondernemer Gary Vaynerchuk, die zelf investeerder is in Uber, ook aan een reserveringssite werkt. Vaynerchuk, die eerder succesvol was met een dagelijks videowijnrecensie op internet, gaat Resy lanceren.

Reageer op dit artikel