nieuws

Jean Jacques Menanteau gaat bij mensen thuis koken

Restaurant

Chef Jean Jacques Menanteau die ruim zestien jaar kookte bij Hotel de l’Europe gaat bij mensen thuis koken. De Meesterkok heeft samen met sommelier Olga Knotter een nieuw bedrijf opgericht om op locatie te gaan koken.

Jean Jacques Menanteau gaat bij mensen thuis koken

Naast diners bij mensen thuis gaan Jean Jacques Menanteau en Olga Knotter ook workshops, masterclasses en wijnproeverijen organiseren. ‘Dit doen we onder andere in de keuken van ‘De Huiskamer’ op Landgoed Tespelduyn in Noordwijkerhout. Daarnaast organiseren we ook wijnproeverijen bij mensen thuis of op locatie.’

Proefdraaien

De twee zeggen er al een tijdje mee bezig te zijn en al diverse keren te hebben proefgedraaid, ‘maar nu zijn we er helemaal klaar voor en gaan we officieel van start.’ Het bedrijf heet JJ&O Concepts Culinaire. ‘JJ&O verzorgt een sterrendiner bij de mensen thuis, of indien gewenst op een andere locatie.’

Villa de Duinen

Menanteau verliet in de zomer van 2010 na zestien jaar het Amsterdamse hotel de l’Europe. De van oorsprong Franse chef nam samen met zijn vrouw hotel-restaurant Villa de Duinen in Noordwijk over. Twee jaar later nam Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel de leiding over de keuken van hem over.

Sommelier Olga Knotter is onder meer actief voor de Slowfood beweging La Tulipa, ze was partner bij cateraar 4Taste en sommelier bij Pierre Wijnbar

Reageer op dit artikel