nieuws

Nieuwe start voor De Kloosterhoeve

Restaurant

De Kloosterhoeve in Harmelen is op 1 april 2014 overgenomen door veertien lokale ondernemers. Op 23 mei was de heropening van de befaamde horecazaak in een nieuw, laagdrempeliger concept.

Nieuwe start voor De Kloosterhoeve

De Kloosterhoeve stond al enige tijd te koop. Lokale ondernemers uit Harmelen en omstreken wilden achteruitgang en leegstand in het centrum voorkomen en besloten daarom het voormalige sterrestaurant nieuw leven te blazen. ‘De Kloosterhoeve moet een beetje af van het oude imago als luxe sterrenrestaurant. We willen het restaurant meer toegankelijk maken. Meer afgestemd op de omgeving zodat het een centrale ontmoetingsplek wordt in Harmelen’, laat een woordvoerder namens de nieuwe eigenarengroep weten.

Puur

Het concept omschrijft hij als laagdrempelig. ‘We gaan nu meer over naar een grand café/restaurant waar mensen op een informelere manier kunnen lunchen en diner.’ Als pay off is ‘Puur Kloosterhoeve: Eten, drinken en ontmoeten’, bedacht.
Puur Kloosterhoeve is vijf dagen per week geopend vanaf 11.00 uur. De feestelijke officiële opening is op zondag 22 juni aanstaande.

Failliet

In 2007 namen de gebroeders Flantua de Harmelense horecazaak over en probeerden er weer swung in te krijgen na een eerder faillissement onder Jurgen van Wondergem, twee jaar daarvoor. De Kloosterhoeve in Harmelen had in het verleden een Michelin-ster en 11 punten in de GaultMillaugids 2014.

Nieuwe eigenaren

De veertien nieuwe eigenaren zijn ondernemers uit de regio: Ronald Engelage, Julius ter Haar, Ron Stomp, Ruud Stellaard, Michel Kwakkenbos, Martin van Leeuwen, Carl Siegert, Willem Boot, Reinier van Fulpen, Paul Kotvis, Jacco Buurman, Bas Burgers, Marcel Leliveld en Erik Bouman.

Reageer op dit artikel