nieuws

Proefschrift beloont beste wijnen en champagnes

Restaurant

Een afname van de aandacht voor rosé en een stijgende populariteit van mousserende wijnen’. Directeur Jan van Lissum van The Wine & Food Association trok die conclusie maandag 2 juni tijdens de uitreiking van de oorkondes voor de beste rosé, mousserende wijn en champagne van het jaar bij restaurant Noble in ’s-Hertogenbosch.

Proefschrift beloont beste wijnen en champagnes
Facebook-pagina Noble

Bij restaurant Noble in ‘s-Hertogenbosch konden maandag 2 juni de zestig beste wijnen – de winnaars en de runners-up – van het 26e Proefschrift Wijnconcours worden geproefd.

The Wine & Food Association

Directeur Jan van Lissum van initiatiefnemer The Wine & Food Association sloot de middag af met het toekennen van prijzen.

Wijnimporteurs en/of -leveranciers ontvingen oorkondes voor prijswinnende wijnen in diverse categorieën. Een overzicht van alle winnaars is te vinden op de website van The Wine & Food Association.

Mousserende wijnen

Van Lissum vertelde hoe de inzendingen de situatie voor deze wijnen op de Nederlandse markt benadrukken.

‘Een afname van de aandacht voor rosé en een stijgende populariteit van mousserende wijnen.’

Supermarkt versus horeca

De directeur stelde verder dat ‘sommige winnende wijnen uit de categorie Supermarkt een prima of zelfs beter alternatief zouden zijn voor veel wijnen die in horecagelegenheden worden geschonken’.

Nieuwe generatie

Buitengewoon interessant noemde Van Lissum de opkomst van de nieuwe generatie wijnmakers.

‘Talloze mousserende wijnen uit verschillende landen met een unieke signatuur zijn een welkome aanvulling op het aanbod champagnes en bieden ook in gastronomisch opzicht tal van mogelijkheden.’

Reageer op dit artikel