nieuws

62e Bagels & Beans opent in Rotterdam

Restaurant

Bagels & Beans opent een derde vestiging in Rotterdam, de tweede voor de ze franchisenemer, waarmee de teller landelijk op 62 komt. Alleen leverde het adres wat hoofdbrekers op.

62e Bagels & Beans opent in Rotterdam

De jongste vestiging van de broodjes- en koffieketen krijgt als locatienaam Kruisplein, maar ligt officieel aan het schouwburgplein. ‘Dat is een ongelukkige omstandigheid’, beaamt franchisenemer Dick van Kleef. ‘Het riep ook de nodige vragen op bij de vergunningsaanvraag. Wij zijn gehuisvest in de CalypSO. De entree van dit gebouw ligt min of meer aan het Kruisplein. Maar onze voordeur zit net om de hoek, vandaar het adres Schouwburgplein.’

Familiebedrijf

Van Kleef is met zijn vrouw Madelon al zeven jaar de uitbater van de vestiging aan de Hoogstraat, ook in Rotterdam. ‘We gaan beide vestigingen samen met onze zoon Marco runnen. Met zijn drieën is twee zaken toch beter te doen’, licht Van Kleef toe.

Eigenlijk zoeken Dick en Madelon al vanaf de start van hun eerste Bagels & Beans naar een tweede locatie: ‘Al vrij snel na de opening van onze vestiging op de Hoogstraat zijn we – op een laag pitje – begonnen met zoeken. We hebben veel locaties bezocht, maar pas bij deze hadden we het gevoel: dit wordt hem!’

Ferdinand Bolstraat

Bagels & Beans startte in 1996 aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De ontbijt- en lunchroom bleek een schot in de roos: inmiddels zijn er 61 vestigingen in heel Nederland en een in Aken, Duitsland. Rotterdam Kruisplein wordt nummer 62.

Bagels & Beans staat met een omzet van €18,7 miljoen op plek 56 in de Misset Horeca Top 100 bedrijven en merken. Dat is echter nog met 56 vestigingen. Volgend jaar zal de omzet vermoedelijk hoger liggen.

Reageer op dit artikel