nieuws

Allergenenstickers met iconen verkrijgbaar

Restaurant

Speciaal op verzoek van horecabedrijven heeft Allergenen Consultancy in Scherpenzeel op 11 juli 2014 speciale iconenstickers op de markt gebracht. Daarmee haakt het adviesbedrijf in op de komende allergenenwetgeving.

Allergenenstickers met iconen verkrijgbaar

De animo voor de vellen met stickers met daarop iconen van de veertien allergenen is groot, laat eigenaresse Marjan van Ravenhorst weten. Sinds afgelopen vrijdag zijn ze verkrijgbaar.
Op verzoek van cursisten uit de horeca die zich voorbereiden op de nieuwe allergenenwet, liet Van Ravenhorst de stickers en bijbehorende iconen ontwikkelen.

Iconenset

Vanaf 13 december 2014 geldt nieuwe allergenenwetgeving. De aanwezigheid van veertien allergenen moet voor onverpakte producten door de horeca aan de consument duidelijk gemaakt worden.
Deze iconenset is een praktisch hulpmiddel om aan deze wetgeving te voldoen.
Deze iconen kunnen worden gebruikt op menukaarten om gasten te informeren over de aanwezigheid van bepaalde allergenen. Maar ook op schapkaarten, counterborden of op het buffet. ‘Het gaat er ons vooral om een uniforme en gestandaardiseerde iconenset voor de veertien allergenen neer te zetten’, liet van Ravenhorst eerder weten.

Legendakaart

De set vanAllergenen Consultancy bestaat uit transparante etiketten op een vel, aanvinkstickers op een rol en een gratis legendakaart.

Ga naar ons allergenendossier voor meer informatie.

Reageer op dit artikel