nieuws

Beste Italiaan van Nederland gezocht

Restaurant

Het blad Italië Magazine is weer een zoektocht gestart naar het beste Italiaanse Restaurant van het Jaar 2014. In september wordt bekend wie de titel overneemt van Vino e Cucina uit Den Haag, de winnaar van 2013. Er is voor 2014 een shortlist van tien kanshebbers opgesteld.

Beste Italiaan van Nederland gezocht

In 2013 ging de titel Beste Italiaanse Restaurant naar het Haagse Vino e Cucina. Een jaar eerder naar Maastricht, naar Mediterraneo. In 2011 won het Amsterdamse Incanto de prijs die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt.

De prijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Restaurants die kans maken op de titel moeten in ieder geval aan drie criteria voldoen: de chef-kok moet van Italiaanse komaf zijn, de kaart moet Italiaans zijn en ook een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten en de keuken moet gebruik maken van verse ingrediënten en Italiaanse producten. De jury bestaat onder meer uit de hotelier Roberto Payer.

De 10 genomineerden:

* Al Bàcaro (Amsterdam)
* Cucina Italiana (Deventer)
* La Forca (Haarlem)
* Lo Stivale (Groningen)
* Pianeta Terra (Amsterdam)
* Primo Piano (Brielle)
* Villa Rozenrust (Leidschendam)
* Sapori d’Italia (Den Haag)
* Schatull (Vaals)
* Segugio (Amsterdam)

Reageer op dit artikel