nieuws

Kasteel Maurick in Vught failliet

Restaurant

Kasteel Maurick in Vught is failliet. Het bekende horecabedrijf van SVH Meesterkok Jog Schipflinger kon het hoofd niet meer boven water houden. Schipflinger vroeg zelf het faillissement aan na een fikse huurachterstand.

Kasteel Maurick in Vught failliet

Dat meldt Omroep Brabant. Door het faillissement van Kasteel Maurick verliezen bijna dertig mensen hun baan. Schipflinger zelf was 35 jaar werkzaam in het kasteel.

Als oorzaak van het faillissement wordt de crisis en de bijbehorende afname van gasten genoemd. Niet alleen het aantal congressen en recepties is volgens Schipflinger sinds 2009 gedaald, ook zijn de meeste feesten versoberd.

Schipflinger kreeg te maken met een huurachterstand die volgens de regionale pers was opgelopen tot een ton. De eigenaar van het monumentale pand, Monumenten Fonds Brabant, had vorig jaar de huurprijs al verlaagd. Dit bood geen redding. Deze week trok Schipflinger de stekker eruit.

Reageer op dit artikel