nieuws

Langste Vegetarische Tafel dit jaar 1500 deelnemers

Restaurant

De Langste Vegetarische Tafel wordt vrijdag 18 juli langer dan hij ooit geweest is. De Vegetariërsbond verwacht 1500 deelnemers, waarmee de organisatie haar eigen officieuze wereldrecord hoopt te verbeteren.

Langste Vegetarische Tafel dit jaar 1500 deelnemers

Tenminste 1.500 eters worden verwacht op het Amsterdamse Museumplein. Het evenement wordt voor de vierde keer gehouden en ook dit jaar is het eten gratis, ingrediënten worden  geleverd door Ekoplaza. Chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch gaat met tientallen vrijwilligers de maaltijd bereiden.

Het eten bestaat uit vier kleine gerechten geïnspireerd door de Hongaarse keuken. ‘Bij de Oost-Europese keuken denkt men vaak aan veel vlees, maar met deze maaltijd laten we zien dat je ook verrassend Hongaars kan koken zonder vlees’, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond.

‘Vegetarisch is de trend, maar in de meer traditionele horeca wordt nog wel eens moeilijk gedaan als het om vegetarische gerechten gaat’, zegt De Graad.

Reageer op dit artikel