nieuws

Sligrovestigingen over zes jaar allemaal 3.0

Restaurant

De 46 Sligro-zelfbedieningsgroothandels in Nederland moeten binnen vijf tot zes jaar allemaal omgebouwd zijn in de nieuwe generatie 3.0 vestigingen zoals de in maart geopende Sligro Maastricht. Dat laat Willem-Jan Strijbosch, directeur foodservice van Sligro, aan Misset Horeca weten in een interview.

Sligrovestigingen over zes jaar allemaal 3.0

In september is Gouda de eerstvolgende vestiging die de nieuwe look krijgt. Daarna volgt in oktober Eindhoven en begin 2014 is Den Haag aan de beurt. ‘Binnen vijf tot zes jaar, moeten alle vestigingen om zijn.’ In totaal gaat het om 46 zelfbedieningsgroothandels door het hele land.
Met de nieuwe generatie zelfbedieningsgroothandels kiest Sligro voor meer marktbeleving. Naast inspiratie, wil de grossier inspelen op directe behoeften van de klant. ‘We willen meer informeren.’ De vestiging die dit voorjaar in Maastricht open ging, is uitgerust met verschillende versafdelingen, een kruidenhoek met verse kruiden en een uitgebreide wijnafdeling.

Revitalisatiekoers
Het ombouwen is een stap in de revitalisatiekoers die Sligro heeft ingezet om up to date te zijn  en nog meer een op een service aan de klanten te bieden.In 2002 is het scheiden van de zelfbedienings- en bezorgfunctie van groothandels al ingezet. Inmiddels zijn er naast de 46 zb’s, tien bezorggroothandels. Daarmee is de efficiency van het bezorgen gewaarborgd. Alleen op Texel en in Vlissingen worden beide functies nog gecombineerd. Dat heeft te maken met de ligging van beide vestigingen. ‘Ze zijn meer seizoensgericht.’

Opschaling

Net na de zomer zal het aantal bezorggroothandels van tien naar negen gaan. De bezorgactiviteiten van Den Haag en Barendrecht zullen samengaan in een volledig nieuwe bezorggroothandel in Berkel en Rodenrijs. ‘Dat heeft niks met inkrimpen te maken maar juist met opschaling en verbeteren van efficiency.’
Vorig jaar ging in Venray een vergelijkbare nieuwe bezorggroothandel van start die de bezorging overnam van de vestigingen in Haps en die in Maastricht. ‘We bewerken nu een groter verzorgingsgebied.’

In Misset Horeca nummer 13 van 19 juli 2014 een interview met Willem-Jan Strijbosch van Sligro.

Reageer op dit artikel