nieuws

Vishandel Atlantic weer winnaar haringtest AD

Restaurant

Voor de derde keer op rij is Vishandel Atlantic als beste uit de bus gekomen bij de jaarlijkse haringtest van het AD. De keurmeesters zeggen dat de haring uit hun winkel in Rotterdam zilt, mals en romig is. ‘Een plaatje waarop niets valt af te dingen. Wederom topklasse.’ Atlantic krijgt een 10 voor de vis.

Vishandel Atlantic weer winnaar haringtest AD

Op de tweede plaats staat Vishandel Gebr. Simonis uit Scheveningen (10-), dezelfde plek als in 2013. De derde plaats is dit jaar voor Vishandel Gebroeders De Block uit Krimpen aan den IJssel (9,5).

Hollandse Nieuwe

In de 33 jaar dat de jaarlijkse haringtest bestaat, kregen nog nooit zoveel onderzochte bedrijven een 8 of hoger. Het AD deelde nu 39 keer een 8 of hoger uit.

Voor de haringtest kocht de krant van 12 juni tot en met 26 juni gedurende 11 dagen op de 134 adressen verspreid over het hele land vier Hollandse Nieuwe per adres.

Stevige prijs

Steeds meer vishandelaren vragen voor een Hollandse Nieuwe een stevige prijs, schrijft het AD. Bij 82 van de 134 bedrijven kost een haring €2 of meer.

Prijzen van €2,25 of €2,50 zijn geen uitzondering meer, €3 komt ook voor. ‘Bij een inkoopprijs van 40 tot maximaal 60 cent is de haring voor de winkeliers daarmee de figuurlijke goudvis.’

Bron: ANP

Reageer op dit artikel