nieuws

Alternatieve Ice Bucket Challenge voor Mirabelle

Restaurant

Xavier van Binsbergen, ondernemer van Mirabelle in Breda, gebruikt ijsemmers liever om wijn te koelen dan om ijswater over zichzelf heen te gooien. De horecaondernemer heeft een alternatieve ALS IceBucketChallenge opgezet.

Alternatieve Ice Bucket Challenge voor Mirabelle

‘Wij gebruiken onze ijsemmers liever om wijn te koelen. Darom doneren we vijf procent van de omzet van alle flessen wijn die we komende week verkopen aan ALS. De actie vindt plaats in week 35, van 25 tot en met 31 augustus.

Het internet wordt overspoeld met filmpjes van mensen die ijswater over zich heen gooien in het kader van de ALS Ice Bucket Challenge. Xavier van Binsbergen: ‘Chefs, filmsterren, BN’er en politici hebben we al rillend voorbij zien komen op Facebook. Omdat Mirabelle haar ijsemmers liever gebruikt om wijn te koelen, hebben wij een alternatieve Ice Bucket Challenge bedacht, om op geheel eigen wijze de bewustwording rondom ALS te verhogen.’

‘Mirabelle doneert daarom in de week van 25 tot en met 31 augustus, waarin ook de Nationale Restaurantweek start, vijf procent van de omzet van alle verkochte flessen wijn aan Stichting ALS om hen te steunen in de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar deze genadeloze ziekte.

Reageer op dit artikel