nieuws

Asian Food Academy in augustus van start

Restaurant

Op vrijdag 15 augustus wordt het officiële startsein gegeven van de Asian Food Academy. Het gaat om een initiatief waarbij koks en andere geïnteresseerden geschoold kunnen worden voor de Aziatische keuken.

Asian Food Academy in augustus van start

Op 15 augustus ondertekenen Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en SVO vakopleiding een samenwerkingsovereenkomst. De Asian Food Academy is tot stand gekomen vanwege het tekort aan koks met de juiste kennis, ervaring en vaardigheden van de Aziatische keuken.

Dit tekort wordt alleen maar groter met de veranderende wet- en regelgeving waarmee het verkrijgen van een Gecombineerde Vergunning Verblijf en Arbeid (GVVA) voor koks uit Azië wordt bemoeilijkt, meldt KHN.

Eind augustus starten KHN en SVO met de training Nasi-Bami-kok op de SVO-locatie in Best. Met de training worden koks in korte tijd bijgeschoold tot Aziatische kok voor eenvoudige gerechten. Bij succes wordt het opleidingsaanbod op termijn uitgebreid tot het niveau van specialiteitenkok.

Reageer op dit artikel