nieuws

Brand verwoest restaurant vlak na heropening

Restaurant

Restaurant De Rietschans – voorheen Villa Sasso – in het Groningse Haren is afgelopen weekend verwoest door brand. Het horecabedrijf was pas heropend na een grondige verbouwing.

Brand verwoest restaurant vlak na heropening

Zo’n 200 gasten van restaurant De Rietschans in Haren aan het Paterswoldsemeer zijn zaterdagavond geëvacueerd na een grote brand. Er vielen geen gewonden, maar de eetgelegenheid is volledig in de as gelegd. Dat heeft de brandweer Groningen zaterdagnacht gemeld.

De brand aan de Meerweg brak iets voor 20.00 uur uit op de bovenverdieping van het restaurant. Daar bevonden zich op dat moment geen gasten. Omdat het vuur zich snel verspreidde, werd besloten tot ontruiming. Rond 22.00 uur was de brand onder controle.

De exploitatie van De Rietschans was sinds kort in handen van de Martini Hotel Group van Frans Kappenburg en Fred Dalebout. Deze heren zijn ook verantwoordelijk voor het Martine Hotel, Bud Gett Hostels en Restaurant Weeva aan het Zuiderdiep in de stad Groningen. Ze bliezen De Rietschans nieuw leven in na een grondige verbouwing. Alleen al het terras bood plaats aan 300 mensen.

Reageer op dit artikel