nieuws

Failliet restaurant verliest rechtszaak tegen Google

Restaurant

Een Amerikaans restaurant heeft tevergeefs Google aansprakelijk gesteld voor het faillissement van de eetgelegenheid. De rechter verklaarde dat er geen verband valt aan te tonen tussen het faillissement en door Google verstrekte openingstijden van het restaurant.

Failliet restaurant verliest rechtszaak tegen Google

Restaurant The Serbian Crown nabij Washington DC stelde dat Google verkeerde openingstijden zou hebben gemeld. Zo zou gemeld zijn dat het restaurant in het weekend gesloten was, terwijl het juist open was voor publiek.

Na het faillissement klaagde het restaurant Google aan en eiste 1 miljoen dollar. De rechter heeft de klacht van tafel geveegd en stelt dat Google slechts informatie van een andere site heeft gebruikt om te vermelden, en dus niet aansprakelijk is voor de verkeerde openingstijden.

Daarnaast zou The Serbian Crown niet snel genoeg gereageerd hebben om deze foutieve informatie aan te passen. Een Amerikaanse wet stelt dat Google niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor het publiceren van informatie afkomstig van derden.

Reageer op dit artikel