nieuws

Gouden Koksmuts alleen voor teams toprestaurants

Restaurant

De vakwedstrijd om de Gouden Koksmuts kent op 12 januari 2015 een nieuwe opzet. Voortaan kunnen alleen teams van toprestaurants deelnemen. Hun chef-kok moet zelf ook meedoen. Er zijn nog drie plekken beschikbaar.

Gouden Koksmuts alleen voor teams toprestaurants

Theo van Rensch, president van wedstrijdorganisator Koksgilde, laat weten dat elk team uit drie koks bestaat. Het gaat om een sterrenchef of SVH Meesterkok met twee mensen uit zijn brigade (chef-kok en sous-chef). De Gouden Koksmuts wordt zo ‘weer de meest aantrekkelijke kookwedstrijd in Nederland’, vindt SVH Meesterkok Van Rensch. ‘Een wedstrijd waar de creativiteit weer hoogtij viert.’

Nog drie plekken

Alleen ‘top horecabedrijven’ in Nederland met minimaal 1 Michelin-ster of een SVH Meesterkok mogen meedoen en moeten meekoken. Inmiddels hebben De Bokkedoorns, De Leuf , La Rive (Amstel Hotel), ’t Nonnetje en De Vrienden van Jacob zich ingeschreven. Op dit moment zijn er nog drie plekken beschikbaar.

Dutch Cuisine

Opdracht is het bereiden van een amuse en viergangenmenu. Thema is Dutch Cuisine. Ter plekke zijn ingrediënten beschikbaar. Het hoofdbestanddeel wordt pas op de wedstrijddag bekend gemaakt. De wedstrijd vindt plaats op 12 januari 2015 tijdens de Horecava in Amsterdam.

1.000 euro

Naast het winnen van de trofee , de Gouden Koksmuts, is er een geldprijs van €1000 voor het winnende team en oven ter waarde van €10.000 te winnen.
Voorheen was de Gouden Koksmuts toegankelijk voor individuele koks. Bekende wedstrijdkoks als Wim Klerks en Lars van Galen schreven de titel op hun naam. De wedstrijd heeft een lange historie. In 2009 werd de 50e editie groots gevierd op de Horecava.

Reageer op dit artikel