nieuws

Menukaart met voedingswaarden bij Hemingway slaat aan

Restaurant

De menukaart met calorievermelding van restaurant Hemingway van Hotel De Draak in Bergen op Zoom slaat aan. Eigenaar Frans Hazen laat weten dat gasten er gericht naar vragen en dat daarbij de zeebaars, die als meest caloriearme hoofdgerecht op de kaart staat, in populariteit toeneemt.

Menukaart met voedingswaarden bij Hemingway slaat aan

Of er direct een verband is tussen het vaker bestellen van zeebaars en het feit dat zeebaars met 177 calorieën als meest caloriearme hoofdgerecht op de kaart staat, durft Hazen niet te beweren. ‘Het steekt met 177 calorieën wel af tegen bijvoorbeeld de 748 calorieën voor een tagliatelle met romige truffelsaus’.

Ruim een half jaar werkt Hemingway nu met deze speciale menukaart. Op de kaart staat per gerecht vermeld het aantal calorieën, de hoeveelheid vet, het aantal koolhydraten en hoeveel gram eiwitten het gerecht bevat. Koks van het hotelrestaurant rekenen per ingrediënt de hoeveelheden uit en komen zo tot de totale hoeveelheden per gerecht.

‘We werken met twee menukaarten. Eentje zonder de vermelding van calorieën, vetten en koolhydraten. En eentje met. In eerste instantie bieden we de kaart zonder vermeldingen aan, maar als gasten meer willen weten over de voedingswaarden of hier gericht naar vragen, dan bieden we de menukaart met voedingswaarden aan’, aldus Hazen.

Met de vermelding van voedingswaarden op de kaart neemt Hemingway een voorschot op de nieuwe allergenenwetgeving. Horecabedrijven moeten dan ten aanzien van onverpakte producten informatie geven aan hun gasten over de mogelijke aanwezigheid van veertien in de wet genoemde allergenen. Op MissetHoreca.nl is een speciale whitepaper over dit onderwerp te downloaden. Met deze whitepaper weten horecaondernemers exact wat er straks over pakweg een half jaartje van hun wordt verwacht.

Reageer op dit artikel