nieuws

Sterkok en topsommelier bedenken Culifreaks

Restaurant

Sterkok Wouter van Laarhoven (voorheen De Molen, Kaatsheuvel) en topsommelier Michael Daals hebben het wijn-spijsevent Culifreaks bedacht. De eerste editie van dit evenement vindt op 8 oktober 2014 plaats in Goirle.

Sterkok en topsommelier bedenken Culifreaks

Culifreaks is volgens medebedenker Wouter van Laarhoven ( nu eigenaar van ByWouter) luxe, exclusiviteit en verfijning in een ongedwongen setting. ‘We richten ons met dit evenement op culinaire genieters en (hobby-)koks die meer willen weten van perfecte combinaties van wijn en spijs en het zelf leren bereiden van héél mooie gerechten.’

Gastkoks

In totaal staan er vier sessies gepland in het theater. De eerste workshop op 8 oktober verzorgt Van Laarhoven die tot voor kort werkzaam was bij het onlangs failliet gegane sterrestaurant De Molen in Kaatsheuvel.
Bij de volgende edities verzorgen gastkoks van naam de masterclass. Sommelier Michael Daals is ook op 8 oktober aanwezig. Hij is momenteel eigenaar van DareWines© en is een veelbekroond sommelier en gastheer.

Kapel

Locatie op 8 oktober is de kapel van Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Deze kapel wordt omgetoverd tot een keuken annex restaurant. Gasten volgen de bereiding van de vier gangen stap voor stap live aan het aanrecht en via een groot beeldscherm. Aan tafel wordt vervolgens geproefd, gedineerd, vergeleken, becommentarieerd en vooral: ervaren! ‘ Zo heerlijk en leerzaam was een viergangen-sterrendiner nog nooit’, aldus de initiatiefnemers.
Prijs per persoon voor een avond € 105,- (masterclass incl. food & drinks). Reserveren kan via de website van Jan van Besouw.

Reageer op dit artikel