nieuws

Topchefs koken met water en open vuur

Restaurant

Vier Nederlandse topchefs gaan koken in Kopenhagen tijdens de ‘Native Cooking Award. Edwin Vinke van De Kromme Watergang**, Rogier van Dam van Lastage*, Ysbrandt Wermenbol van Le Marron* en Jarno Eggen van de Groene Lantaarn* vertegenwoordigen Nederland tijdens deze bijzondere kookwedstrijd.

Topchefs koken met water en open vuur

Geen luxe keuken met allerlei apparatuur, geen groothandel om inkopen te doen. Maar alleen een groot landgoed, een kaart met gps-coördinaten zodat de chefs zelf ingrediënten kunnen gaan zoeken en open vuur en water. Daarmee moeten Edwin Vinke, Rogier van Dam, Ysbrandt Wermenbol en Jarno Eggen gerechten van sterklasse bereiden en hun concurrenten verslaan.

De Native Cooking Award vindt plaats op zondag 7 september in Denemarken op het landgoed Knuthenlund. Jurylid namens Nederland is Jan Van Lissum, van Gault Millau Nederland. Concurrenten van Vinke en zijn team zijn onder meer Engeland, België en Noorwegen.

Reageer op dit artikel